أ.إسلام مندور مديــــر المنتـــــدى
عدد الرسائل : 964 العمر : 41 العمل : الدعوى الى الله تاريخ التسجيل : 30/01/2009
| موضوع: الكوارع والعكاوي والكرشه والمخ بالطريقة المصرية السبت يناير 31, 2009 7:36 am | |
| الكوارع بالدمعة**
المقادير 2- كوارع مسلوقة . - كوب من شوربة سلق الكوارع. - ربع كيلو طماطم متصفية. - ملح – فلفل. - معلقة كبيرة سمن. - بصلة صغيرة مفرومة . - معلقة كبيرة خل. - 5 فصوص ثوم.
الطريقة - نضع السمن على النار ونحمر فية البصل ثم الثوم حتى يصفر - نضع الخل على البصل والثوم لحد ما يغلى ثم نضع الطماطم ونتركها لحد ما تتسبك ثم نضع كوب شوربة الكوارع ونسيبها لحد ما تغلى - شيلى من عضم الكوارع وضعية فى الدمعة على نار هادية لمدة ربع او ثلث ساعة وتغطيتها اثناء السوى - رصصى الكوارع فى طبق التقديم وصبى عليها الدمعة ( الصلصة) ** وبالهنا والشفا **
الكوارع بالخل و البقدونس *
المقادير - عدد 2 كوارع. - 3 لتر ماء. - بصلة – جزرة. - ملح – فلفل – 5 وحدات فلفل اسود صحيح. 2 -معلقة كبيرة زيت. 2 -معلقة كبيرة خل. - معلقة صغيرة بقدونس. - معلقة صغيرة بصل مفروم . الطريقة
- نسلق الكوارع فى الماء مع البصلة والجزرة و الملح والفلفل لحد ما تستوى تماما - نشيل اللحم من العضم ونسيب اللحم لحد ما يبرد. - نخلط الزيت مع الخل مع البصل المفروم مع البقدونس مع بعض ونضعها على اللحم البارد ونقلبها ونسيبها حوالى نص ساعة . - كل شوية تقلبيها تقليبة مع التتبيله. - شيليها من التتبيلة وضعيها فى طبق التقديم مع شرايح الطماطم و الليمون. ** وبالهنا والشفا**
العكاوى المسلوقة * ذيل * * بصلة مبشورة * * معلقة كبيرة سمنة * * معلقة دقيق * * ملح وفلفل وحبهان * * عصير طماطم * الطريقة
- نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملح وبعدين نشطفه - وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس - افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض - ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملح والفلفل والحبهان لحد ما يستوى وبالهنا والشفا
العكاوى بالصلصة *
* ذيل * * بصلة مبشورة * * معلقة كبيرة سمنة * * معلقة دقيق * * ملح وفلفل وحبهان * * عصير طماطم * الطريقة
- نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملح وبعدين نشطفه - وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس - افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض - ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملح والفلفل والحبهان لحد ما يستوى - نشوح البصلة المبشورة فى السمنة لحد ماتصفر وبعدين نضع عصير الطماطم لحد ما الصلصة تتسبك وبعدين نضع حلقات العكاوى المسلوقة فى الصلصة ونتركها ونقلبها حوالى من 5 ل 10 دقايق بس ونغرفها وبالهنا والشفا
طاجن العكاوى المقادير عكاوى مسلوقة بصلة مبشورة صلصة طماطم الطريقة نضع الذيل المسلوق فى طاجن- ونضع علية بصلة مبشورة وملح وفلفل- - ونضع علية صلصة الطماطم وندخله الفرن لحد ما يستوى ويحمر
اللسان المسلوق - لسان. - عصير ليمون. - بصلة مبشورة. - ملح وفلفل. - حبهان.
الطريقة - نغسل اللسان كويس ونقشط الطبقة الخشنة السطحيةوندعكه كويس بالملح وبعدين بالدقيق ونشطفه كويس - نملا حلة بالماء ونضع فيها اللسان على نار هاديةلحد ما الماء يغلى براحته وبعد ما يغلى نروح راميين الماء دة ومغيرينة بماء تانى نظيف وبارد - نضعه بالماء النظيف تانى فى الحلة مع الملح والفلفل والبصلة والحبهان على نار هادية ويترك لحد مايستوى - نشيله من الماء وننزع جلده .ويااما نقدمه مع البقدونس المفروم والليمون او باى طريقة مطلوبة .
اللسان بالكمونية** المقادير
- لسان. - 3 معالق سمنة. - 2 كوب عصير طماطم. - راس ثوم مهروسة. - 2 معلقة كمون. - ملح وفلفل.
الطريقة - نسلق اللسان كما شرحناه - نقدح السمنة ونحمر فيها اللسان ثم نضيف لهالثوم المهروس والكمون ونقلبهم كويس. - نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل. - - نتركهم على النار لحد مايغوا ثم نوطى النار لحد ما اللسان يستوىوممكن اذا احتاج تزودى شوية ماء تزوديله لحد مايستوى.
اللسان بالكركم** المقادير - لسان. - معلقة صغيرة كركم. - بصلة مبشورة. - 3 معالق سمنة. - ملح وفلفل وبهارات. - صلصة.
الطريقة - نسلق اللسان(سبق وشرحناه) - نضع السمنة على النار ونشوح فيها البصلة واللسان لحد ماتصفر ثم نضع الكركم والملح والفلفل والبهارات - نقلب لحد ما يندمج كله مع بعضه ويقدم ساخن.
الكرشة بالحمص
* كرشة مسلوقة و مقطعة قطع صغيرة. * كوب عصير طماطم . * بصلة متوسطة مفرومة. * نص كوب حمص (حمص الشام ) مسلوق نص سلق . * معلقة سمن كبيرة _نص راس ثوم * مفرومة _ملح _فلفل _ كمون _ كوب و نص من ماء سلق الكرشة
الطريقة * نضع السمن فى حلة و نحمر فيها البصلة لما يصفر نضع الثوم و الحمص و نقلب تقليبتين و بعدين نحط عصير الطماطم و على نار متوسطة لحد الطماطم ما تتسبك و دة طبعا بانك حتلاقى لونها اتغير و تقلت اضع حوالى كوب و نص من الماء اللى سلقت فية الكرشة اللى الحلة و الملح والفلفل و الكمون و نسيبها لحد ما الماء اللى حطناة تغلى نضع الكرشة المسلوقة المقطعة فى الحلة و نقلب و نسيبها على نار هادية لحد ما تستوى و هى مش بتاخد كتير يعنى حوالى 20 دقيقة مثلا
الطرب ( منديل الخروف ) المقادير
- منديل خروف. - كيلو لحم مفروم. - بصلة. - معلقة بقدونس مفروم. - ملح- فلفل –بهارات. 1/4 - كوب سمن . الطريقة - يقطع المنديل قطع متساوية بالسكينة على شكل مربعات او مستطيلات . - يفرم البصلً ويخلط مع اللحم المفروم والبقدونس والملح و الفلفل والبهارات. - يوضع مقدارمن الحشو في وسط كل قطعة من المنديل ثم تلف زى ما بنلف محشى الكرنب على شكل صوابع تخينة . - نرصص الطرب على الشواية او فى الفرن على الرف الشبك . **وبالهنا والشفا**
السجق البيتى** المقادير
* نص كيلو لحمة مفرومة . * ملح _ فلفل _ قرفة _ جوزة الطيب . * نص كوب ماء. * شطة حسب الرغبة. * المصارين وطبعا مش حوصيكى على التنظيف . ((و اهم حاجة القمع المخصوص بتاع حشو السجق ))
الطريقة - نضع التوابل كلها على اللحمة . - اضع الماء على اللحمة و اخلطهم كويس بايدى لحد اللحمة ما تطرى خالص علشان تنزل فى الامعاء بسهولة - اضع القمع فى اول طرف الامعاء و ايدء انزل فى اللحمة المفرومة و انا عمالة ابل صباعى اللى بزوء بيه اللحمة بالماء .لحد ما املى الطول اللى امامى و بعدين اروح ماشية علية بايدى مبططة مبططة مبططة علشان فى السوى حيملى و يتنفخ المهم بعد ما ابطط ابدء بقى بالنطر احسب طول صباع السجق و اعقد وكمان الصباع اللى بعدة و اعقد و هكذا لحد ماحتلاقى حبل السجق اللى بتشوفية عند الجزار اتكون قدامك . - تحطيهم فى اكياس نايلون و على الثلاجة
المخ البانية المقادير - مخ مسلوق . - ملح _ فلفل . - بيض مضروب. - دقيق _ بقسماط ناعم . -سمن الطريقة - نقطع المخ اما قطع صغيرة او شرائح . - نضع المخ فى الدقيق حيغطية و بعدين نحطة فى البيض و بعدين فى البقسماط نضع السمن فى مقلاية بس يكون السمن غزير يعنى كتير و نحمر المخ.
المخ بالزيت والليمون ** المقادير مخ 3 معالق كبيرة زيت ملعقة كبيرة فلفلة رومى مفرومة ملح وفلفل عصير ليمون. الطريقة
- نسلق المخ ( شرحناه قبل كدة) - و بعد سلقه نشيله من ماء السلق ونتركه لحد مايبرد نهرسه بالشوكة ونضيفله الملح والفلفل والزيت وعصير الليمون والفلفل الرومى المفروم
المخ بالبشاميل** المقادير - مخ. - ملح وفلفل. - بقسماط ناعم. - 3 بيضات للعجن والغطاء الخارجى. - سمنة للتحمير. الطريقة - يسلق المخ ويترك يبرد ثم يفرم ويتبل بالملح والفلفل نضرب البيض فى طبق بالشوكة - ونبتدى نضع بيض شوية شوية على المخ المفروم وانتى بتعجنى بايدك لحد ماتحسى ان كدة البيض مضبوط على كميه المخ وتتركى الباقى للتغطية - نضعة فى مقلاية على النار مع التحريك المستمر لحد ماتلاقية تخن تشيلية من على النار وتضعية على طبق وتسبيه يبرد تماما. - بقطاعة او بكوب صغيرة تقطعيه على هيئة اقراص مدورة - وتغطية بالبيض والبقسماط وتحمرية فى السمنة الغزيرة - تشيلية على ورق ماص للدهون ***************** | |
|